Sunday 21 April 2013

PhysioTouchilla apua myös kroonisiin kipuihin

Mahtavaa ja kannustavaa palautetta on tullut kuluneella viikolla roppa kaupalla! :) Mieltä lämmittää, kun tutut ja tuntemattomat ammattilaiset lähestyvät verkossa ja livenä ja ovat kokeneet saaneensa eväitä omaan työhönsä meikäläisen toimesta. Jaettu asiantuntijuus on jakamisen iloa parhaimmillaan! Kiitos palautteesta mm. T:mi Sani Rastilalle ja Tuoteryhmäpäällikkö Eira Nikkilälle Verman Oy.stä. Torstaina minulla oli ilo tavata Helsingissä haavanhoidon asiantuntija hoitajia kivun hoidon tiimoilta.

Hyvää palautetta on tullut myös toiminnastani kertovasta artikkelista, joka julkaistiin Yrityskuvalehdessä 2013, Itä-Uusimaa. sivulla 11. Se on tuonut uusia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneet kokeilemaan PhysioTouch/LymphaTouch - fysioterapeuttista alipainehoitoa ongelmiinsa. Ja ilolla voin todeta, että jatkuvasti itsekin hämmästelen hoidon tehokkuutta! Olen saanut onnistumisen kokemuksia tällä viikolla kroonisen kivun lievittymisellä. Pitkään kestänyt kipu muuttuu usein luonteeltaan neuropaattiseksi eli hermosäryksi ja vaikuttaa potilaan mielialaan sekä elämänlaatuun ja -hallintaan. Krooninen kipu johtaa moniin tutkimuksiin, toistuviin lääkärissä käynteihin ja erilaisiin hoitokokeiluihin, jotka ovat paitsi kalliita myös uuvuttavia. Epätoivo valtaa mielen, kun helpotusta kipuihin ei tunnu löytyvän. Tässä vaiheessa monet ovat kuulleet kipusairaanhoitajan vastaanotosta ja päättävät nyt "kokeilla kepillä jäätä" ja varata ajan katsoakseen mitä tämä vielä voisi tuoda. Odotukset ovat suuret, mutta samalla varovaiset ja ennakkoluuloiset. Pelko pettymyksestä ja huolesta aiheuttaa mielen harmautta. Onneksi, taas tälläkin viikolla, olen voinut valaa uskoa muutaman kroonisen kipupotilaan mieleen. Olemme saaneet kipuihin muutosta. On ilo huomata, että neuropaattiseen kipuun on tarjolla lääkehoidon lisäksi muutakin kokeilemisen arvoista hoitoa. Toivottavaa toki on, että hoitoon hakeuduttaisiin varhaisemmassa vaiheessa eikä vasta sitten kun "kaikki muu on jo kokeiltu". Mitä nopeammin päästään aloittamaan alipainehoito, sitä parempi on hoidon tulos!
Onnellinen yrittäjänainen!
Kuva: MaijaMedia Oy
Ilo uutinen oli myös hyvin onnistunut Porvoon Laurean opiskelijoiden suunnittelema ja toteuttama osastotunti Porvoon sairaalan osastolla 2. Rintasyöpäleikattujen tukiryhmän naisten ja allekirjoittaneen sekä Laurean yhteistyössä on syntynyt henkilökunnalle ja potilaille opas lymfaödeeman hoidosta. Toivottavasti saamme sen pian jakoon yleisemminkin! Tulevalla viikolla keskiviikkona 24.4. klo. 18.00 on taas Rintasyöpäleikattujen tukiryhmän tapaaminen Porvoossa Pääskytien koululla. Teemana meillä on ruusuinfektion esto ja hoito. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kohderyhmään kuuluville.

Ai niin, yksi kiitos vielä tähän loppuun! Kiitos ihanalle Maijalle /Maijamedia potrettikuvista, jotka myös ovat lisänneet poweria toimintaan! :)

No comments:

Post a Comment