Sunday 1 September 2013

Kivunhoito on sairaanhoitoa ja fysioterapiaa.

"Mielensäpahoittajan" sanoin: "Kyllä minä nyt mieleni pahoitin, kun taas viikolla sain selitellä yritykseni toimintaa ja taistella olemassaolostani." Olen jo aiemmin blogeissani kirjoittanut aiheesta: Arvot ohjaavat toimintaamme (23.10.11) ja Eläköön verkostot (20.6.2011). Silti yhä vaan on tilanteita, jossa ympärillä oleva verkosto pyrkii torpedoimaan toisia verkoston jäseniä. Onko syynä tieto tai sen puute, asenteet, ennakkoluulot vai pelko tai kateus? Oli niin tai näin, niin toivon, että omalla esimerkilläni voin kannustaa ja tukea muita yrittäjiä heidän toiminnassaan. Olen vakaasti sitä mieltä, että "niin metsä vastaa kuin siihen huudetaan." Kun olen tyytyväinen omaan toimintaani, haluan mielelläni auttaa muita menestymään!

Fysioterapeuttinen alipainehoito kivunhoidossa.

Toinen esiin noussut asia viikolla on yritykseni toimintamallin ja sen tuottamien palveluiden epäselvyys. Sairaanhoitopalvelu-Leena tuottaa terveyden-ja sairaanhoidon palveluita. Olen erikoistunut kivunhoitoon ja lymfaterapiaan. Kivunhoitoon kuuluu siis hoitotyön menetelmät ja erikoistekniikkaa. Erikoistekniikkaa ovat esim. PhysioTouch fysioterapeuttinen alipainehoito, Histologisesti variaabeli fysioterapeuttinen manuaalinen kudoshoitotekniikka (= HIVAMAT-hoito),  faskiahoidot eli sidekudoskäsittely ja lymfaterapiahoito. Nämä hoidot ovat siis fysioterapeuttisia hoitoja ja ne kuuluvat osana kipusairaanhoidon työkalupakkiin. Fysioterapeutin näkemystä asioihin tuo edellämainituja hoitoja tekevä Daniela, joka sijaistaa minua välillä toimistollani kivunhoidon tehtävissä. Yritykseni toimii myös Mediteam-shoppina eli kauttamme saa lääkinnällisiä hoitosukkia sekä erilaisia fysioterapeuttisia tukia ja apuvälineitä arjen toimintaa helpottamaan. Tämä näin lyhykäisyydessään.

Sairaanhoitajan tutkinto ei pätevöitä yrittäjyyteen, mutta suoritettuani Yrittäjän ammattitutkinnon olen saanut uutta osaamista yritystoiminnan pyörittämiseen ja johtamiseen. Lisäpotkua asiaan toi tiistain koulutus Helsingin Ravintola Pörssissä, jossa huippu businessvalmentaja Eric Edmeades Business Mastery Workshop:ista luennoi yrittämisen ja yrittäjän vapaudesta. Tilaisuus oli intensiivinen, innostava ja uutta ajattelumallia herättävä. Suomessakin on onneksi yrittämisen vapaus olemassa. Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi sivuilla selvitetään mitä monopoleja Suomessa on ja vastaus on: "Taloustieteessä monopolilla tarkoitetaan tilannetta, jossa markkinoilla on vain yksi tuotteen tai palvelun tarjoaja. (lat. monos/yksin, polein/myydä). Valtion monopoli syntyy tilanteessa, jossa valtio harjoittaa liiketoimintaa, jonka tarjontaa se on lainsäädännöllisesti rajoittanut. Kyseessä on siis oikeudellinen monopoli. RAY, Alko Oy ja Oy Veikkaus Ab ovat valtion monopoleja.
Yrityksellä voi olla oikeudelliseen monopoliin verrattava määräaikainen yksinoikeus tuotteeseen tai palveluun patenttinsa kautta (kielto-oikeus). Suomen Patenttiyhdistys myöntää vuosittain 1000-2000 patenttilupaa, joten laveasti katsoen Suomessa on lukuisia monopoleja.
Kansaneläkelaitosta ei voida määritellä monopoliksi, sillä sosiaalista tukea tarjoavat myös mm. kunnalliset sosiaalivirastot sekä lukuisat yksityiset järjestöt. Sen sijaan valtion monopoliksi voitaneen laskea Poliisi ja Puolustusvoimat, joilla on laillinen yksinoikeus sisäiseen ja ulkoiseen väkivaltakoneiston käyttöön."

Tästä johtopäätöksenä ajattelen, että toinen yritys ei voi kieltää minua tekemästä omassa yrityksessäni terveyden- ja sairaanhoidon palveluita, joihin kuuluu siis fysioterapeuttisia hoitomenetelmiä, sillä kenelläkään meistä ei ole monopoliasemaa edellä mainituin perusteluin. Monialaista ja moniammatillista osaamista tarvitaan todella paljon hoidettaessa komplisoituja kipuongelmia ja niitä meillä valitettavasti riittää, sillä yli miljoonalla suomalaisella on jokin krooninen tuki-ja liikuntaelin sairaus ja siitä johtuvaa oireilua eli yleensä KIPUA.

No comments:

Post a Comment