Sunday 13 October 2013

Ideoita iskiaskivun lievittämiseen

Juhannuksesta asti kestänyt oma lanneselän kipu ja vasempaan jalkaan säteilevä iskiastyyppinen kipu on uhkaavasti muuttumassa krooniseksi, sillä kroonisen kivun määritelmän aikaraja ( 6kk) alkaa huolestuttavasti lähestymään. Perjantaina kävin viimeinkin lanneselän natiiviröntgen kuvassa. Tämä kuvaus menetelmä näyttää vain luisen rangan rakenteen, mutta ei esimerkiksi sellaisia muutoksia, jotka saattaisivat vaatia esim. operatiivisia toimia. Ja kuten raskasta, fyysistä hoitotyötä,  lähes 30 vuotta tehneenä voin hyvin arvata, niin rankani on kulunut ja kuormittunut. Lanneranka on oikealle kupera, alimmat nikamavälit madaltuneet ja vastaavat keskivahvaa nikamien rappeutumaa. Nikamien luiset haarakkeet ovat kuluneet. Eli siis ihan "normi" kulumavika! Ok, entä nyt?

Viime viikolla tapasin pari upeaa naista, jotka toimittivat minulle kokeeksi joitain "epäilyttäviä" laastareita, joilla voidaan aktivoida kehossa olevia akupisteitä ja sitä kautta hoitaa erilaisia ongelmia. Kuten kaikki pitkään kivusta kärsineet, myös minä, olin valmis kokeilemaan ihan mitä vain, jotta saisin hetkenkin kivunlievityksen. Ihmetykseni oli suuri, sillä sain kokeeksi pari ns. kipulaastaria, jotka ilmeisesti toimivat, sillä olin vuorokauden ihan kivuton! Tänään kuulen aiheesta lisää ja lupaan infota siitä ensi sunnuntain blogissani.

Kävin myös ennen  tuota laastarikokeilua pari kertaa hierontahoidoissa. Kiitos ihanalle käsittelylle Camilla Sobott ja Päivi Lipponen. Koska tieto ei lisää tuskaa, on hyvä hankkia tietoa sn. iskiaskivusta ja sen hoidosta. Tietoa löytyy paljon myös Youtubesta. Se on siitä hyvä paikka, että kuva ja puhe yhdessä tuottavat enemmän informaatiota. Dr Jeff Echols kertoo linkissään iskiaskivun syistä ja venyttelytekniikan perusteista tähän vaivaan. Hänen mukaansa noin 80 % väestöllä on jossain elämänsä vaiheessa alaselkäkipuja. Amerikkalainen hieroja ja terapeutti näyttää selkeästi itsehieronta otteita iskiaskivun hoitoon. Joogasta kiinnostuneet voivat löytää joogaliikeitä selkäkipuiselle.

(www.trenikauppa.fi/BackJoy)
Viikonloppuna piipahdin Helsingissä I Love Me - messuilla, josta löysin itselleni todella hyvän apuvälineen helpottamaan alaselkävaivaa ja -kipuja. Tälläkin hetkellä istun sen päällä! Se on BackJoy-istuintuki, jota myy esim. Treenikauppa. BackJoy istuintuki toimii paikasta riippumatta, se toimii kaikilla ja kaikkialla. Se tukee rankaa oikein istuessamme, jolloin kipu lievittyy ja ryhti paranee. Se vaikuttaa lantion asentoon kallistaen sitä tasapainoiseen ja miellyttävään asentoon. BackJoy esittelyvideo kertoo hyvin laitteen toiminnan tehosta. Tätä voin lämpimästi suositella kaikille selkävaivoista kärsiville. Ensi viikolla ehkä voin suositella teille jo jotain UUTTA! ..... :)

No comments:

Post a Comment