Sunday 11 February 2018

Univaje on terveysriski

Edellisviikon blogissa kerroin, kuinka jännitin kardiologille menoa, koska olin lopettanut osan lääkityksestäni. Jännitys oli turhaa. Kardiologini ymmärsi tilanteen ja käski olla stressamaatta tästä. Hän kehoitti elämään "normaalisti" ja palaamaan asiaan huhtikuussa. Jäimme siis seuraamaan tilannetta! Yritän elää mahdollisimman terveellisesti ja kehoani kuunnellen. Yksi asia on nyt noussut selkeästi esiin tärkeänä hyvinvoinnin tekijänä ja se on hyvä uni!

Kirjoitin jo aiemmin blogissani siitä, kuinka univaje lisää kipua ja kipu univajetta. Tähän en siis nyt tänään paneudu. Sen sijaan nostan esiin univajeen merkityksen esim. sydämen terveydelle. European Journal of Preventive Cardiology lehdessä on julkaistu tutkimus, jota referoitiin netissä, Sydänliiton sivuilla. "Unettomuus lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitautiin, äkilliseen sydäninfarktiin, sydämen vajaatoimintaan ja aivoverenkiertohäiriöihin. Kiinalaistutkijat ovat todenneet, että nukahtamisvaikeudet, heräilyt kesken unien sekä virkistämätön uni lisäävät sairastumisvaaraa. Varhaisella aamuheräilyllä sitä vastoin tätä yhteyttä ei havaittu. Univaikeudet ovat nyky-yhteiskunnassa yleisiä ja niistä kärsivät jo lapsetkin. Tutkijat korostavat, että sairastumisriskin välttämiseksi univaikeuksista kärsivien kannattaa ajoissa hakea apua vaivaansa."

Itse huomaan, että jos en nuku riittävästi niin voin huonommin seuraavana päivänä. Tunnen rinnassa painon tunnetta, koen jonkinlaista happivajausta ja jaksamiseni on heikompaa. Hyvin nukutun yön jälkeen olo kuin "terveenä" eli ennen sydäninfarktia ja pallolaajennuksia. Nykyään pyrin menemään samaan aikaan illasta nukkumaan jokaisena päivänä, jolloin voi olla varma riittävän pitkästä uniajasta. Unen laatua eli kevyen ja syvän (=REM-unen) unen määrää ja heräämisiä seuraan ranteessani 24/7 pidettävällä Helo-hyvinvointirannekkeella.. Olen ollut tuotteeseen tyytyväinen ja havaitsen, että tarvitsen lähes 9 tunnin yöunet, joilloin REM-unta kertyy hieman yli 2 tuntia ja heräämisiä on n 6/yö. Tällaiset yöt tuovat hyvän olon seuraavana päivänä! Siksi suosittelen ranneketta mielelläni. Sen voi tilata ja maksaa itse netissä.

Tilaa oma Helo-rannekkeesi täältä:

Hyvä ja laadukas uni ei ole itsestään selvyys. Stressi, vaihdevuodet ja sairaudet saattavat heikentää unta. Kehon oma melatoniini hormoni vähenee iän myötä ja vaikeuttaa nukahtamista. Tähän olen saanut avun lääkkeettömästä ja tutkitusta terveysteknologiasta eli LifeWavin tuotteista. Silent Night-laastarit toimivat tehokkaasti ja luonnollisesti aktivoiden kehon omaa melatoniinin tuotantoa. Ne tukevat normaalia unirytmiä ja takaavat riittävän syvän unen. Olen niiden kiitollinen käyttäjä! (Samoin kuin perheenikin.) Unessa keho korjaa vaurioita ja aivot latautuvat. Pidetään siis huoli kehomme lataamisesta!

No comments:

Post a Comment